Στο κατώφλι της νέας χιλιετίας είναι επιτακτική η ανάγκη διατύπωσης ενός απελευθερωτικού προτάγματος,που δεν μπορεί να έχει σήμερα άλλο στόχο από την ισοκατανομή δύναμης μεταξύ των πολιτών σε όλα τα επίπεδα,δηλαδή την περιεκτική δημοκρατία.Την άμεση δημοκρατία σε οικονομικό,κοινωνικό και οικολογικό επίπεδο.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ!!!


Συμπολίτες, Συμπολίτισες:
Η κατοχική κυβέρνηση των λακέδων του ΔΝΤ, χρησιμοποιόντας ασύστολα ψεύδη και πρωτοφανή  μέτρα σκληρότητας ενάντια σ΄ αυτούς που αντιστέκονται προσπαθεί να ξεπουλήσει τη χώρα και τους εργαζόμενους για να ικανοποιήσει τα αφεντικά της, τους διεθνείς τοκογλύφους και τους ντόπιους κρατικοδίαιτους νταβατζηδες.Δεν διστάζει να συκοφαντεί τα κινήματα που αρνούνται   να πληρώνουν τα απανωτά χαράτσια στις συγκοινωνίες και στα διόδια  για τους ανύπαρκτους δρόμους και γι αυτούς που έχουμε χρυσοπληρώσει δυο και τρεις φορές. Πάνω στον τρόμο της για την απήχηση που βρίσκουν αυτά τα κινήματα στο λαό έφτασε να ποινικοποιήσει τις αντιδράσεις. Χρησιμοποιεί  βάναυση βία με τα ΜΑΤ στην Κερατέα και αλλού  για να επιβάλλει τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων ενάντια στα δίκαια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών. Ποινικοποιεί τους αγώνες των αγροτών που παλεύουν για την επιβίωση και κυρήσσει τον στρατιωτικό νόμο η Αστυνομία στις Σέρρες. Η άσκηση καταστολής πλήθους από το στρατό στην Αργυρουπολη δείχνει τις προετοιμασίες των εξουσιαστών να χρησιμοποιήσουν το στρατό ενάντια στον λαό που εξεγείρεται. Ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία και ζητάει περεταίρω ξεζούμισμα των εργαζόμενων με το ιλλιγιώδες ποσό των 50 δισ. ευρώ που πρέπει να δωθούν  στους σπεκουλαδόρους της μαφίας των χρηματιστηρίων. Ξεπουλάν τα πάντα: δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια, ορυκτό πλούτο, παραλίες, ΔΕΚΟ και οδηγούν το λαό σε βαθειά εξαθλίωση και βίαιη φτωχοποίηση με μεροκάματα Κίνας! Ταυτόχρονα μέσα από την φαρσοκομωδία των εξεταστικών επιτροπών τα κόμματα εξουσίας που μας έφεραν σ΄αυτήν την κατάσταση δεν βρήκαν ούτε έναν ένοχο για την συστηματική λεηλασία της χώρας από τα αμέτρητα σκάνδαλα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Η πιο αδίστακτη και πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης αυτή του Γ. Παπανδρέου δε δίστασε:
- Να μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων κατά 20%.
- Μείωσε κατά 15% τις συντάξεις.
- Κατάργησε τα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα άδειας των δημοσίων υπαλλήλων και όλων των συνταξιούχων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.
- Επέβαλλε "πάγωμα" (ουσιαστικά μείωση) των μισθών για το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και όλων των συντάξεων τουλάχιστον για τα επόμενα τρία χρόνια.
- Κατάργησε τις Συλλογικές Συμβάσεις και τον κατώτερο μισθό.
- Μείωσε την αμοιβή των νέων εργαζόμενων (15χρονων και 17χρονων) στο 70% του κατώτερου  μισθού, μέσω της "μαθητείας".
- Μείωσε την αμοιβή των νεοπροσλαμβανόμενων κάτω των 25 ετών στο 84% του κατώτερου μεροκάματου και μισθού, δημιουργώντας μισθούς της τάξης των 590 ευρώ μεικτά!
- Μείωσε την αποζημίωση των εργαζόμενων, λόγω απόλυσης κατά 50%.
- Εκτίναξε το όριο συνταξιοδότησης στα 40 χρόνια δουλειάς.
- Επέβαλε στις γυναίκες να δουλεύουν από 5 μέχρι 17 χρόνια παραπάνω, στο όνομα της "εξίσωσής" τους με τους άντρες.
- Αύξησε τρεις φορές τους συντελεστές του ΦΠΑ.
- Αύξησε τρεις φορές τα τιμολόγια της ΔΕΗ.
- Αύξησε τα εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, 40%.
- Επέβαλε εισιτήριο 5 ευρώ σε καθε εξέταση στα νοσοκομεία.
- Μείωσε την αμοιβή των υπερωριών και απελευθέρωσε τα όρια των ομαδικών απολύσεων.
- Ψήφισε τροπολογία το ΠΑΣΟΚ, ό,τι δε χρειάζεται να εγκρίνονται από τη βουλή οι διεθνείς συμβάσεις που θα υπογραφεί ο ΜΗ εκλεγμένος δοσίλογος υπουργός οικονομικών. ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ θα πηγαίνουν στις Βρυξέλλες, στο ΔΝΤ, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θα υπογράφουν  ό,τι θέλουν, όπως θέλουν και για όσο θέλουν, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.
- Η Ελλάδα αποποιήθηκε κάθε δικαίωμα κυριαρχίας της με απόφαση του ΓΑΠ, ο οποίος την κατέστησε όμηρο του αγγλικού "δικαίου".
- Ο κουισλιγκ πρωθυπουργός με τους δοσίλογους υπουργούς μιλούν για "κηδεμονία", ενώ το Σύνταγμα υπαγορεύει άσκηση εξουσίας από την εκλεγμένη κυβέρνηση...
Μπροστά σ΄ αυτήν την λαίλαπα απαιτείται άμεση δράση του λαού με ενωτικές κινητοποιήσεις και συντονισμό. Οι  πουλημένοι εργατοπατέρες της ΓΣΣΕ προσπαθούν με  24ωρες απεργίες, κάθε 4 μήνες να καταλαγιάσουν την οργή των εργαζόμενων και λειτουργούν σαν βαλβίδες εκτόνωσης. Χρειάζεται αγώνας διαρκείας, αλλυλεγύης και συμπαράστασης μεταξύ όλων των εργαζόμενων, αγροτών, μικροεπαγγελματιών, υπαλλήλων για να σταματήσουμε την ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση των δοσίλογων. Εμπρός για μια διαρκή αντίσταση μέχρι την ανατροπή τους! Να δημιουργήσουμε τοπικά κινήματα αγώνα, για να πάρουμε τις τύχες μας, στα χέρια μας.
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2011  ΟΙΚΟΚΟΙΝΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Ν. ΚΙΛΚΙΣ

1 σχόλιο:

  1. Εύχομαι να αποκτήσετε πολλούς οπαδούς στην προσπάθειά σας. Φιλικά Mara Papado

    ΑπάντησηΔιαγραφή